| Autor |
Galeria zdjęć bardziej dostępna |
^mss Administrator
|
| Dodane dnia 28-10-2006 12:43 |
|
|
Mógłbym prosić o udostępnienie wszystkich galerii w postaci archiwów do ściągnięcia w dziale Pliki? Przeglądanie galerii na stronie zajmuje dużo czasu, a jak ktoś chce sobie zapisać wybrane zdjęcia na pamiątkę, to jest to baaardzo zajmujące i powolne...
Byłbym wdzięczny
Oczywiście dobrze by było, żeby ew. zdjęcia do ściągnięcia miały większą rozdzielczość niż w galerii.
@MS : nie pisz posta pod postem - użyj opcji edycji jeśli chcesz coś dopisać
Edytowane przez @MS dnia 30-10-2006 16:23 |
|
| Autor |
RE: Galeria zdjęć bardziej dostępna |
@MS Super Administrator
|
| Dodane dnia 30-10-2006 16:17 |
|
|
Myślę, że nie ma wielkiego sensu udostępnianie zdjęć w tej formie. Jest ich dużo i w przyzwoitej jakości (nadającej się do druku) zajmowałyby sporo miejsca (u mnie na dysku zajmują ponad 1 GB ). Jeżeli ktoś chce konkretne zdjęcie w oryginalnej jakości może zawsze do mnie napisać maila(podajcie linki do zdjęć), a postaram się (w miarę możliwości czasowych) przesłać je.
Proponowałbym inne rozwiązanie. Przygotowałbym płytę ze wszystkimi zdjęciami. Chętni mogliby ją odebrać na najbliższym turnieju(o ile dojdzie do skutku ), ew. na kółku szachowym w ZS2 w Markach lub osobiście u mnie.
Przeglądanie galerii na stronie zajmuje dużo czasu, a jak ktoś chce sobie zapisać wybrane zdjęcia na pamiątkę, to jest to baaardzo zajmujące i powolne...
Tu bym nie przesadzał - są miniaturki, podział na podstrony, serwer działa szybko. Jeśli ktoś jest leniwy i nie chce mu się klikać to zawsze może użyć jakiegoś managera pobierania plików obsługującego wsadowe pobieranie plików lub innego programu umożliwiającego przechwyt określonych plików ze strony i zapisać sobie wszystkie zdjęcia na dysk wykonując jakieś 10 kliknięć . |
|
| Autor |
^mss Administrator
|
| Dodane dnia 30-10-2006 16:30 |
|
|
Znakomity pomysł z tą płytą. Jestem nawet gotów za nią zapłacić. Jeżeli chodzi o program do pobierania plików ze strony, to sam taki napisałem. Postaram się go zamieścić w dziale Pliki.
31/10/2006
Niestety, dostaje komunikat, że plik jest za duży i nie zostanie dodany, więc wrzucam ten program tutaj: http://www.mss0.republika.pl/gpdwn32.zip.
Może Administrator zechce sam dodać to do działu Pliki?
Edytowane przez ^mss dnia 31-10-2006 17:55 |
|
| Autor |
@MS Super Administrator
|
| Dodane dnia 01-11-2006 22:46 |
|
|
Fajny programik. Działa bez problemów. Już wrzuciłem go do działu Pliki.
Znajdziecie go tutaj: http://grandprix.ovh.org/downloads.php?cat_id=5.
Dzięki. |
|
| Autor |
^mss Administrator
|
| Dodane dnia 02-11-2006 17:32 |
|
|
Nie ma za co. Napisanie go nie zajęło mi wiele czasu. Jeżeli zajdą jakieś zmiany w galerii, wprowadzę do programu odpowiednie poprawki. Postaram się też zwiększyć możliwości konfiguracji (np. dodać możliwość ściągnięcia tylko wybranych galerii, a nie wszystkich).
----- edycja -----
Program został na razie usunięty z działu Pliki - za jakiś czas pojawi się ponownie. Aktualizacje będą nadal wypuszczane, więc aktualni urzytkownicy będą mogli z niego korzystać bez przeszkód.
----- edycja -----
Mam pytanie, kiedy w końcu galerię zdjęć będzie można odebrać na płycie DVD na turnieju? Nadal są problemy z nagrywarką?
Edytowane przez ^mss dnia 09-01-2007 15:30 |
|
| Autor |
Płyta Grand Prix |
@MS Super Administrator
|
| Dodane dnia 09-03-2007 18:27 |
|
|
|
mss napisał:
Mam pytanie, kiedy w końcu galerię zdjęć będzie można odebrać na płycie DVD na turnieju? Nadal są problemy z nagrywarką?
Oj znowu zapomniałem o płytce ze zdjęciami dla Ciebie. Miałem już ją na turnieju w Radzyminie. Nagrywarce już się polepszyło.
Na turniej w Zielonce wypalę kilka płytek. Jeszcze trochę muszę uporządkować swoje materiały GP. Trochę się tego uzbierało przez te wszystkie lata . Oprócz zdjęć z Grand Prix wrzucę komplet wyników, kojarzenia (SwissPerfect), wygenerowaną wersję offline strony i może jeszcze wpadnie mi coś ciekawego do głowy. Jak znajdę trochę czasu to poskanuję trochę fotek z pierwszych turniejów GP.
Myślę, że taka płyta będzie cenną pamiątką dla uczestników GP.
Może macie jeszcze jakieś pomysły co mogłoby znaleźć się na tej płycie. Jestem otwarty na propozycje.
Ciężko mi ocenić, ile osób będzie chciało posiąść taką płytę. Proszę o wpisywanie się w tym temacie osób zainteresowanych taką płytą. Niestety nie mam w laptopie wypalarki DVD i będę musiał wcześniej oszacować liczbę chętnych i nagrać odpowiednią ilość płytek w domu.
Ewentualna cena płyty nie jest jeszcze znana, ale nie będzie to duża kwota.
Edytowane przez @MS dnia 09-03-2007 18:28 |
|
| Autor |
^mss Administrator
|
| Dodane dnia 10-03-2007 16:20 |
|
|
Równo po dwóch miesiącach doczekałem się odpowiedzi. Jestem oczywiście zainteresowany tą płytą.
Proponuję, żeby płytę wydać dopiero w grudniu - zawierałaby ona wyniki i zdjęcia z wszystkich 7 edycji GP. Do grudnia pewnie też udałoby się zeskanować zdjęcia z pierwszych edycji. Można by też dorzucić jakieś teksty o historii GP, informacje o GP, które ukazały się w lokalnych gazetach, itp. Zastanawia mnie tylko, czy 4,36 GB wystarczy na wszystkie zdjęcia w pełnej rozdzielczości?
Zawartośc płyty mogła by być aktualizowana co roku. Tą samą wersję sprzedawałoby się przez wszystkie 4 turnieje.
W Zielonce można by poinformować o planach jej wydania - niewiele osób zagląda na stronę. Kilka płyt to pewnie za mało, poza tym nie wszyscy biorą na turniej dodakowe pieniądze.
--- 24.05.2007 r. ---
Informacja co do losów płyty pamiątkowej nie została podana do informacji publicznej, więc informuję: docelowo płyta zostanie wydana w grudniu, oprucz zdjęć jest też szansa na film z ostatniego turnieju.
Podaję też link do aktualnej galerii zdjęć (nie wszystkie zdjęcia mieszczą się na serwer ze stroną): galeria zdjęć Grand Prix
[img]http://img.userbars.pl/43/8587.png[/img]
[img]http://img4.imageshack.us/img4/9383/userbarwykopu.png[/img]
Edytowane przez ^mss dnia 24-05-2007 16:17 |
|
| Autor |
~franiis Użytkownik
|
| Dodane dnia 19-03-2008 11:19 |
|
|
Wynika z tego, że jest płyta ze zdjęciami i filmikiem. Będzie też taka po VIII Grand Prix??? Czy to będzie DVD??? Ile kosztuje??? I kiedy będzie ewentualnie do nabycia???
Zawodnik z turnieju |
|